Snimak 1. radionice: Bioraznolikost u prilagodbi poljoprivrede klimatskim promjenama

  • Post Author:

Snimak 1. radionicu pod nazivom Bioraznolikost u prilagodbi poljoprivrede klimatskim promjenama u sklopu projekta AGROBIORAZNOLIKOST – osnova za prilagodbu i ublažavanje posljedica klimatskih promjena u poljoprivredi u organizaciji Instituta za poljoprivredu i turizam dostupan je online za pregledavanje.

Radionica je bila namijenjena široj javnosti s ciljem jačanja svijesti o klimatskim promjenama i prilagodbi klimatskim promjenama. Radionica je bila organizirana kao hibridno događanje koje je bilo moguće pratiti uživo na lokaciji Dom Obrtnika, Partizanska 5a, Poreč te online putem ZOOM. Radionica je održana u srijedu 27.10.2021. s početkom u 9:30 sati.

Na radionici je bilo 5 predavača i to: dr.sc. Smiljana Goreta Ban s Instituta za poljoprivredu i turizam ujedno i voditeljica projekta je predstavila detaljnije ciljeve i ishod projekta, zatim je Ana Čehić mag. ing. agr. također s Instituta za poljoprivredu i turizam prezentirala vidljivost projekta odnosno predstavila je medije putem kojih je moguće pratiti napredak projekta, nadalje dr.sc. Branka Salopek Sondi s Instituta Ruđer Bošković prezentirala je dio rezultata postignutih provedbom aktivnosti 3 pod naslovom: Mehanizmi tolerancije kupusnjača na čimbenike abiotskog stresa, zatim je Nina Išić mag.ing. agr. s Instituta za poljoprivredu i turizam predstavila rezultate otpornosti raštike na sušu, te na posljetku dr.sc. Milan Oplanić s Instituta za poljoprivredi i turizam predstavio je rezultate terenskog istraživanja o stavovima dionika poljoprivrednog sektora o utjecaju i prilagodbi klimatskim promjenama.